В Україні виготовлятимуть унікальний чорний часник

В Україні виготовлятимуть унікальний чорний часник

Господарство «МР Гарлік» (місто Дніпро) вперше в Україні започаткувало виробництво чорного ферментованого часнику, повідомляє AgroTimes.

Потужність виробництва компанії «МР Гарлік» становить понад 200 кг на місяць.

За словами Дарини Мірзахметової, менеджера з продажів, компанія отримала повне узгодження технічних умов на виробництво ферментованого часнику в Україні.

«Наразі «МР Гарлік» постачає чорний часник ресторанам та під замовлення. У майбутньому ж планує вийти на торгові мережі, а також експортувати свою продукцію», — зазначила Дарина Мірзахметова.

Чорний часник виробляється відповідно до класичної азійської технології — методом природної ферментації в умовах високих температур і певної вологості, без додавання жодних барвників і хімічних речовин.

За рахунок цукру й амінокислот, що виділяються за цей період, часник набуває чорного кольору.