В Україні встановили солодкий рекорд

В Україні встановили солодкий рекорд

На Тернопільщині спекли солодкий шедевр. Місцеві кондитери приготували 100 метровий торт-вишиванку.

Над солодким шедевром чаклували 10 кондитерів. Коржі пекли впродовж чотирьох днів. Запевняють, використовували лише натуральні інгредієнти.

“1500 яєць, 100 кілограм сметани, 100 кілограм цукру, 200 кілограм борошна, 7 кілограм какао. А також повидло”, – розповіла головний кондитер-технолог Марія Шмигельська.

За основу взяли старовинний рецепт торту, який здавна на Тернопільщині готують на весілля. Торт нагадує вишиванку не лише ззовні, а й всередині.

“Ми отримали торт “Вишиванка” довжиною в 102 метри 90 сантиметрів. Це перевершило наші всі прогнози”, – заявила керівник Національного реєстру рекордів України Олена Ветрова

Попередній рекорд у 16 метрів 15 сантиметрів фіксували у Львові минулого місяця. Тернополяни ж встановили абсолютний рекорд держави.

Із солодким рекордсменом тернополяни впорались швидко. За годину ні шматочка не лишилося.