В Україні запустили нове виробництво сиру

У селі Поляни Золочівського району Львівської області запустили нове виробництво з м’яких і напівтвердих сортів сиру, повідомляє ПромПолітІнформ.

Як уточнюється в повідомленні, на підприємстві використовують традиційні рецепти з виготовлення саме цих видів сиру. Зараз обсяг переробки складає майже 3000 літрів молока на добу, з них 80% з власної сировини з ферми, розташованої в селі Поляни і 20% закуповують в селянських господарствах району.

За добу тут виробляють 306 кілограмів сиру. У цеху працевлаштовано п’ятеро місцевих жителів, а всього на сирзаводі працює 39 чоловік.

У перспективі на виробництві планують виробляти тверді сири так званої голландської групи, для цього львівські фахівці поїдуть в Нідерланди переймати досвід іноземних фахівців в цій області. Тому кількість працівників сирзаводу планується збільшить більш ніж в 2 рази.